Mjuk citronkaka med chokladtryffeltäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Om sockerkakor >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk citronkaka med chokladtryffeltäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 101 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sockerkakor > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Rör ägg och socker pösigt.
  3. Smält smör. Häll i vatten. Låt det bli fingervarmt, 37°C. Rör ner smör i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan cirka 35 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.
  6. Ta ut kakan. Stjälp över på en tallrik. Låt svalna.
  7. Garnering: Bryt ner choklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädde över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt smör och kaffe. Rör tills smöret har smält. Låt svalna.
  8. Häll tryffelsmeten över kakan så att den rinner över kanterna. Ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat.

Kockens kommentar

Ganache (chokladkräm) även kallat chokladtryffel, är en chokladglasyr bestående av smält (mörk) choklad och varm vispgrädde som blandas väl och som sedan får stelna. Mängden choklad-grädde varierar, vilket ger olika konsistens. Ju mer choklad desto fastare konsistens. Ibland tillsätt smör vilket ger en blank chokladyta med slät textur. Läs mer > Ganache, chokladkräm.

Sockerkaka: Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem