Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Peppar 1.0 krm 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Gratängost 17% fett 100.0 gram 11%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C. Bred ut riset i en smord ungsform. Skiva kasslern och lägg på den på risbädden.
- Koka upp grädde, blanda ner ädelost, pressad vitlök och peppar. Häll såsen över kasslern.
- Lägg på skivade tomater och strö över gratängosten. Gratinera i ca 20 minuter.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv