Paj med räkor och ädelost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paj med räkor och ädelost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 1199

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4794 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 23%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 412 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg. Vispa ihop ägg med grädde. Smaka av med sat och peppar.
  5. Paj: Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen.
  6. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  7. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem