Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 212
            Kcal / portion: 913
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 3652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
 - Fyllning: Lättkoka under tiden potatis och hårdkoka ägg. Låt kallna. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och finhacka lök, hacka gräslök. Hacka ansjovis, spar spadet. 
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
 - Stanning: Vispa ihop, ägg mjölk och Kesella. Tillsätt gräslök och ansjovisspad. Peppra. Ansjovisen är salt, så ytterligare salt behövs inte.
 - Paj: Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen.
 - Grädda i ugn cirka 35 minuter.
 - Servera pajen med en sallad.
 
Kockens kommentar
Klassisk gubbröra består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället. Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.