Gubbrörapaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4st/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gubbrörapaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 913

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 431 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Fyllning: Lättkoka under tiden potatis och hårdkoka ägg. Låt kallna. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och finhacka lök, hacka gräslök. Hacka ansjovis, spar spadet.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  5. Stanning: Vispa ihop, ägg mjölk och Kesella. Tillsätt gräslök och ansjovisspad. Peppra. Ansjovisen är salt, så ytterligare salt behövs inte.
  6. Paj: Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen.
  7. Grädda i ugn cirka 35 minuter.
  8. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Klassisk gubbröra består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället. Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem