
Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala potatis. Koka mjuk. Häll av vattnet. Pressa potatisen medan den fortfarande är ljummen.
- Vänd ner äggulor, smör och salt. Rör ner mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera.
- Rulla degen till en rulle, 2 cm tjock. Skär i halvcentimetertjocka bitar. Tryck till bitarna lätt med en gaffel.
- Koka upp vatten och salt. Sjud gnocchin, ett lager i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara. Lägg över i smord form efter hand. Håll varma till servering.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela svampen i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15 minuter.
- Skala lök. Stek sakta i smör.
- Koka upp vatten och fond. Vänd i gnocchi och vänd runt. Klicka i smör. Avsluta med parmesan, spenat och svamp.