Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Parmesan

50.0 

gram

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatisgnocchi med lök, bakad portabello och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 513 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 30.0 gram 8%

Parmesan 50.0 gram 7%

Smör till stekning 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala potatis. Koka mjuk. Häll av vattnet. Pressa potatisen medan den fortfarande är ljummen.
  2. Vänd ner äggulor, smör och salt. Rör ner mjöl, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera.
  3. Rulla degen till en rulle, 2 cm tjock. Skär i halvcentimetertjocka bitar. Tryck till bitarna lätt med en gaffel.
  4. Koka upp vatten och salt. Sjud gnocchin, ett lager i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara. Lägg över i smord form efter hand. Håll varma till servering.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Dela svampen i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15 minuter.
  7. Skala lök. Stek sakta i smör.
  8. Koka upp vatten och fond. Vänd i gnocchi och vänd runt. Klicka i smör. Avsluta med parmesan, spenat och svamp.

Kockens kommentar

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem