Nordiska bönbiffar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Mathavre

3.5 

dl

Gröna ärter frysta

5.6 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nordiska bönbiffar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 469 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Mathavre 3.5 dl 38%

Gröna ärter frysta 5.6 dl 9%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skala morötter. Skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Dela chili. Ta ut kärnorna och de vita väggarna. Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare. Mixa till att slätt mos. Om du vill ha en lösare konsistens på moset, droppa i hett vatten.
  3. Finhacka purjolök. Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa. Rör ner purjolök, persilja och keso. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar. Blanda ner vetemjöl. Låt svälla cirka 10 minuter.
  4. Forma till 2 biffar per portion. Stek på medelvärme i rapsolja 3-5 minuter på varje sida.
  5. Koka mathavre enligt anvisning på paketet. Koka ärter någon minut.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem