Grön kålpudding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Potatis

10.0 

styck

Lingonsylt konserverad

4.0 

msk

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grön kålpudding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2951 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 10.0 styck 23%

Lingonsylt konserverad 4.0 msk 3%

Brysselkål 400.0 gram 5%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Dela vitkål i 2 delar. Skär bort stocken. Skär i cm-tjocka strimlor.
  3. Värm rapsolja i en stor kastrull. Lägg i kålen. Rör om. Låt fräsa under lock på svag värme 20-25 minuter. Rör om då och då.
  4. Koka matkorn och gröna linser tillsammans i vatten och salt cirka 20 minuter eller tills all vätska är borta.
  5. Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs tillsammans i rapsolja ett par minuter. Blanda hälften av matkornsblandningen med svampfräset.
  6. Mixa resten av matkornsblandningen med en stavmixer. Blanda ihop alla röror. Krydda med svartpeppar och oregano.
  7. Lägg hälften av vitkålen i en ugnssäker form. Bred över matkornsblandningen. Täck med resten av kålen.
  8. Värm vatten. Lös upp buljongtärning. Tillsätt maizena om du vill ha en fastare kålpudding. Häll buljongen över kålpuddingen. Ringla över sirap. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
  9. Skala och koka potatis. Koka brysselkål 3-5 minuter. Servera puddingen med potatis, brysselkål och lingonsylt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem