Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2951 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 10.0 styck 23%
Lingonsylt konserverad 4.0 msk 3%
Brysselkål 400.0 gram 5%
...
![]()
Skapat av
Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Dela vitkål i 2 delar. Skär bort stocken. Skär i cm-tjocka strimlor.
- Värm rapsolja i en stor kastrull. Lägg i kålen. Rör om. Låt fräsa under lock på svag värme 20-25 minuter. Rör om då och då.
- Koka matkorn och gröna linser tillsammans i vatten och salt cirka 20 minuter eller tills all vätska är borta.
- Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs tillsammans i rapsolja ett par minuter. Blanda hälften av matkornsblandningen med svampfräset.
- Mixa resten av matkornsblandningen med en stavmixer. Blanda ihop alla röror. Krydda med svartpeppar och oregano.
- Lägg hälften av vitkålen i en ugnssäker form. Bred över matkornsblandningen. Täck med resten av kålen.
- Värm vatten. Lös upp buljongtärning. Tillsätt maizena om du vill ha en fastare kålpudding. Häll buljongen över kålpuddingen. Ringla över sirap. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
- Skala och koka potatis. Koka brysselkål 3-5 minuter. Servera puddingen med potatis, brysselkål och lingonsylt.