Fruktspett med dulce de leche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om meloner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fruktspett med dulce de leche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 265 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om meloner > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg i oöppnad burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Koka upp och låt sedan koka i 3 timmar. Se till att burken hela tiden täcks av vatten. Du har nu gjort en dulce de leche ("mjölkkaramell").
  2. Skär frukten i grova bitar. Trä dem på spett.
  3. Öppna burken och använd innehållet som dippsås.

Kockens kommentar

Dulce de leche (spa. söt mjölk) är i Sydamerika mjölk och socker som kokas ihop på svag värme i flera timmar, i praktiken detsamma som kondenserad söt mjölk (läs mer > klicka på ingrediens Kondenserad mjölk). Varan kan användas som dipsås, som topping av bakverk, eller som marmelad.

Alternativ

Grillade fruktspett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem