Fruktspett med dulce de leche
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 120
            Kcal / portion: 318
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 1270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Lägg i oöppnad burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Koka upp och låt sedan koka i 3 timmar. Se till att burken hela tiden täcks av vatten. Du har nu gjort en dulce de leche ("mjölkkaramell").
 - Skär frukten i grova bitar. Trä dem på spett.
 - Öppna burken och använd innehållet som dippsås.
 
Kockens kommentar
Dulce de leche (spa. söt mjölk) är i Sydamerika mjölk och socker som kokas ihop på svag värme i flera timmar, i praktiken detsamma som kondenserad söt mjölk (läs mer > klicka på ingrediens Kondenserad mjölk). Varan kan användas som dipsås, som topping av bakverk, eller som marmelad.Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)