Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 25

Om chokladtryffel >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Sprits och tyll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 35%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 36 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chokladtryffel > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Sprits och tyll > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Hacka eller bryt choklad ner i en skål.
  2. Koka upp grädde, calvados och timjan.
  3. Sila över i chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  4. Fyll chokladsmeten i en spritspåse och spritsa längder. Skär i cirka 4 cm långa stänger.
  5. Plasta över. Låt stå minst 3 timmar, helst över natt.
  6. Garnityr: Smält choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla stängerna så att de blir täckta med chokladen. Rulla i florsocker. Alternativt rulla direkt i florsockret.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem