
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 420

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3100 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Hacka eller bryt ner choklad i en skål.
- Koka upp hallon, grädde, chili och honung. Mixa.
- Sila över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt.
- Plasta över bunken. Låt vila minst 3 timmar, helst över natt.
- Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
- Garnering: Smält mörk choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta av choklad. Rulla i kakao. Alternativt rulla direkt i kakaon.