Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader)
- Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i några minuter. Låt grönsakerna rinna av i durkslag innan de läggs i ugnssäker form.
- Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Tillsätt mjölken under vispning och låt såsen koka sakta ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar, ta av från plattan och rör ner osten. Häll såsen över grönsakerna.
- Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 5-10 minuter eller tills gratängen fått lite färg.
Servera med tunna skivor kassler eller skinka.