Blomkåls- och broccoligratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Riven ost

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blomkåls- och broccoligratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 557 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Riven ost 2.0 dl 18%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader)
  2. Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i några minuter. Låt grönsakerna rinna av i durkslag innan de läggs i ugnssäker form.
  3. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Tillsätt mjölken under vispning och låt såsen koka sakta ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar, ta av från plattan och rör ner osten. Häll såsen över grönsakerna.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 5-10 minuter eller tills gratängen fått lite färg.
    Servera med tunna skivor kassler eller skinka.

Kockens kommentar

Recept från ICA. God även utan tillbehör. Med tillbehör (t.ex skinka, kassler...) ger ett par matskedar dijon- eller annan senap i såsen extra smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem