
Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2037 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om grytor > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Förbered: Skär köttet i tärningar cirka 4x4 centimeter. Skala lök, potatis och palsternackor, skär i mindre bitar. Grovhacka vitkål.
- Gryta: Bryn köttet i en het panna. Lägg i en kastrull, slå på cider, fond och vatten. Tillsätt lök, lagerblad och timjan. Koka upp och låt koka sakta under lock i cirka 40 minuter.
- Lägg i potatis, palsternackor och vitkål. Sjud försiktigt tills mjukt, cirka 15 minuter.
- Dela äpplena i klyftor och skär ut kärnhuset. Stek i smör. Lägg ner i grytan.
- Redning: Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av grytan lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner i grytan. Servera i djup tallrik.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv