Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om grytor >

 

 

Så lagas skinka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gryta på skinka med palsternacka, äpple och kål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2037 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 861 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om grytor > Äts ej

Så lagas skinka > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Förbered: Skär köttet i tärningar cirka 4x4 centimeter. Skala lök, potatis och palsternackor, skär i mindre bitar. Grovhacka vitkål.
  2. Gryta: Bryn köttet i en het panna. Lägg i en kastrull, slå på cider, fond och vatten. Tillsätt lök, lagerblad och timjan. Koka upp och låt koka sakta under lock i cirka 40 minuter.
  3. Lägg i potatis, palsternackor och vitkål. Sjud försiktigt tills mjukt, cirka 15 minuter.
  4. Dela äpplena i klyftor och skär ut kärnhuset. Stek i smör. Lägg ner i grytan.
  5. Redning: Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av grytan lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner i grytan. Servera i djup tallrik.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem