Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ingefära färsk

4.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gryta med matbanan, tomat och ingefära

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1707 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 530 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala matbanan och morot. Skär i grova bitar. Koka bananen i vatten cirka 10 minuter. Lägg i morot och koka 5-6 minuter till.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och riv ingefära.

  3. Fräs löken och vitlöken i olja 2 minuter på svag värme. Tillsätt curry, spiskummin, senapsfrö, salt, chili och ingefära. Fräs i 2 minuter till.

  4. Tillsätt kokos, tomat och lite av kokvattnet. Mixa allt slätt. Blanda kokvätskan med kryddblandningen. Koka i cirka 5 minuter.

  5. Tillsätt morötter och matbanan. Garnera med persilja. Servera med lite basmatiris.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem