
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1707 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala matbanan och morot. Skär i grova bitar. Koka bananen i vatten cirka 10 minuter. Lägg i morot och koka 5-6 minuter till.
Skala och hacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och riv ingefära.
Fräs löken och vitlöken i olja 2 minuter på svag värme. Tillsätt curry, spiskummin, senapsfrö, salt, chili och ingefära. Fräs i 2 minuter till.
Tillsätt kokos, tomat och lite av kokvattnet. Mixa allt slätt. Blanda kokvätskan med kryddblandningen. Koka i cirka 5 minuter.
Tillsätt morötter och matbanan. Garnera med persilja. Servera med lite basmatiris.