
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skala och tärna potatis. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök, vitlök och rosmarin i olivolja i en tjockbottnad kastrull utan att bränna.
- Häll på buljong eller vatten. Låt sjuda under lock 40-45 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Tillbehör: Hacka nötter grovt. Rosta i lite olivolja i en varm stekpanna. Krydda med rosmarin och salt.
- Mixa soppan med en stavmixer eller i en kannmixer. Salta och peppra. Servera med nötter och eventuellt bröd.