Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårdost lagrad, riven 1.0 dl 8%
Olivolja 1.0 msk 6%
Potatis 8.0 styck 28%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsform
- Hacka löken, fräs den mjuk och blanda i spenaten. Häll på vatten och låt sjuda i några minuter.
- smaka av med salt, peppar och muskot.
- Rör ihop grädden med senap. Smaka av med salt.
- Bottna formen med spenatblandningen och lägg halverade kasslerskivor ovanpå.Häll över grädd/senapblandningen och toppa med lite riven ost.
- Gratinera i ca 15 minuter tills osten fått lite färg.
- Servera med kokt potatis och sallad.
Kockens kommentar
Tips: minska på vattnet (ta ca 1 dl) om spenaten tinas direkt i lökhacket eller red med lite maizena (såsen ska inte vara för tjock). Gott att ta lite extra av dijonsenap och att lägga tunt skivade tomater innan osten strös över och rätten gräddas.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv