Kassler på spenatbädd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hårdost lagrad, riven

1.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Potatis

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kassler på spenatbädd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 531 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hårdost lagrad, riven 1.0 dl 8%

Olivolja 1.0 msk 6%

Potatis 8.0 styck 28%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsform
  2. Hacka löken, fräs den mjuk och blanda i spenaten. Häll på vatten och låt sjuda i några minuter.
  3. smaka av med salt, peppar och muskot.
  4. Rör ihop grädden med senap. Smaka av med salt.
  5. Bottna formen med spenatblandningen och lägg halverade kasslerskivor ovanpå.Häll över grädd/senapblandningen och toppa med lite riven ost.
  6. Gratinera i ca 15 minuter tills osten fått lite färg.
  7. Servera med kokt potatis och sallad.

Kockens kommentar

Tips: minska på vattnet (ta ca 1 dl) om spenaten tinas direkt i lökhacket eller red med lite maizena (såsen ska inte vara för tjock). Gott att ta lite extra av dijonsenap och att lägga tunt skivade tomater innan osten strös över och rätten gräddas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem