Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Chilisås tomat 2.0 msk 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Riven ost 1.5 dl 16%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Ugn 225 grader.
Skär kasslern i skivor och lägg i en (lätt smord) ugnsfast form. - Koka broccoli och blomkål nästan mjuka i några minuter och lägg dem sedan över kasslerskivorna
- Vispa eventuellt grädden hårt (går bra att utesluta vispning)och blanda i senap, chilisås och vitlöken (pressad). Bred/häll blandningen över grönsakerna och strö över riven ost.
- Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Servera med sallad (och ev. pasta).
Kockens kommentar
Pasta är mycket gott att äta till, men gratängen går utmärkt att äta utan tillbehör.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv