Kasslergratäng med broccoli och blomkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Chilisås tomat

2.0 

msk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Riven ost

1.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kasslergratäng med broccoli och blomkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 385 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Chilisås tomat 2.0 msk 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Riven ost 1.5 dl 16%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Ugn 225 grader.
    Skär kasslern i skivor och lägg i en (lätt smord) ugnsfast form.
  2. Koka broccoli och blomkål nästan mjuka i några minuter och lägg dem sedan över kasslerskivorna
  3. Vispa eventuellt grädden hårt (går bra att utesluta vispning)och blanda i senap, chilisås och vitlöken (pressad). Bred/häll blandningen över grönsakerna och strö över riven ost.
  4. Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  5. Servera med sallad (och ev. pasta).

Kockens kommentar

Pasta är mycket gott att äta till, men gratängen går utmärkt att äta utan tillbehör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem