Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1717 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 532 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Nina Ekelöf

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.

  3. Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.

  4. Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem