
Apelsinbakad lax & svart bönsallad med rosmarin & mandel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1717 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.