
Sesampanerad bönburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1258 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 9%
Havssalt 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Nina Ekelöf
Tillagning (25 min )
- Spola av bönor ordentligt i en sil. Skala och koka potatis. Mixa bönor, potatis, spiskummin, curry, vitpeppar och salt med en mixerstav.
- Forma med lätt fuktade händer till fina biffar. Vänd lätt i sesamfrö. Stek biffarna försiktigt på medelvärme i olivolja i cirka 7 minuter på vardera sida. Eller tills de fått fin färg och känns stumma i konsistensen.
- Rör fetaost med yoghurt till en dressing. Skölj spenat och låt rinna av. Skala och skiva rödlök tunt. Strimla tomater fint.
- Vispa ägg med vatten, havssalt och finhackad persilja. Stek omelettsmeten på medelvärme i olivolja i cirka 8 minuter eller tills omeletten är genomstekt.
- Dela i runda bitar och lägg upp på fat. Lägg bönburgare på omelettbiten. Toppa med fetaostdressing, babyspenat, soltorkad tomat och skivad rödlök. Servera.
Kockens kommentar
Det går bra att byta omeletten till en grovbrödskiva.