Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havssalt

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

 

 

Oregano färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1412 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 350 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Havssalt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 0%

Oregano färsk 0%

...

Skapat av
Nina Ekelöf

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.

  2. Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.

  3. Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.

  4. Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta. 

  5. Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.

  6. Sätt ugnen på 220°C. Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem