
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano & honungsglacerade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1412 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.
- Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.
- Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.
- Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta.
- Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.
- Sätt ugnen på 220°C. Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.