Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära & krossade hasselnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära & krossade hasselnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 308 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 0.5 msk 3%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

...

Skapat av
Nina Ekelöf

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka sötpotatis och morot cirka 20 minuter eller tills de mjuknat. Häll av vatten och låt svalna.

  2. Skär i fina stavar eller klyftor och lägg i en skål. Finhacka basilika. Strimla paprika.Vänd ner i rotfrukterna.

  3. Riv ingefära. Pressa apelsin. Finhacka vitlök. Blanda marinad på sesamolja, apelsinsaft, salt, ingefära, soja, vitlök och honung. Häll över rotfruktsblandningen. Vänd runt försiktigt. Grovhacka hasselnötter.

  4. Strimla kyckling. Salta och peppra. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills den är helt genomstekt och har en gyllenbrun färg.

  5. Lägg upp den ljumma rotfruktssalladen på fina tallrikar. Toppa med nystekt kyckling och krossade hasselnötter. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem