
Ljummen sötpotatissallad med strimlad kyckling, ingefära & krossade hasselnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka sötpotatis och morot cirka 20 minuter eller tills de mjuknat. Häll av vatten och låt svalna.
- Skär i fina stavar eller klyftor och lägg i en skål. Finhacka basilika. Strimla paprika.Vänd ner i rotfrukterna.
- Riv ingefära. Pressa apelsin. Finhacka vitlök. Blanda marinad på sesamolja, apelsinsaft, salt, ingefära, soja, vitlök och honung. Häll över rotfruktsblandningen. Vänd runt försiktigt. Grovhacka hasselnötter.
- Strimla kyckling. Salta och peppra. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills den är helt genomstekt och har en gyllenbrun färg.
- Lägg upp den ljumma rotfruktssalladen på fina tallrikar. Toppa med nystekt kyckling och krossade hasselnötter. Servera.