Räkor i röd curry med äpple, kokos & gula russin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Havssalt

 

 

 

Quinoa röd

1.2 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räkor i röd curry med äpple, kokos & gula russin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 390 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Havssalt 0%

 

Quinoa röd 1.2 dl 25%

...

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

  2. Hacka vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Strimla purjolök. Kärna ur och hacka chili. Riv äpple grovt.

  3. Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Tillsätt curry och vitlök. Akta så att det inte bränns. Rör ner paprika, chili och äpple. Fräs under omrörning ett par minuter.

  4. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer curry. 

  5. Rör ner räkorna. Låt räkorna värmas i max 1,5 minut så att de inte blir sega. Servera i djupa skålar med quinoa i botten på varje skål. Toppa med gula russin och purjolök.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem