
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2409 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på grill.
- Tillbehör: Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg dom på löken med skinnsidan upp. Strö över timjan och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, tomatskalen ska bli lite brända.
- Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i hackad persilja. Värm på.
- Kött: Riv citronskal. Blanda med olivolja. Doppa rosmarinkvisten däri. Pensla köttet lätt och lägg i het stekpanna.
- Pensla på med citron/rosmarinoljan. Lägg i en klick smör, ös lite med fettet. Salta och peppra.
- Grilla tills köttet är klart, cirka 2-3 minuter på varje sida.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv