Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Ta bort foten på svamp. Fördela skinkskivor på hälften av svamphattarna. Riv mozzarella. Lägg en rejäl näve ost över skinkan. Toppa med basilikablad. Täck med resten av svamphattarna. Tryck till ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna. Penska svamparna med olivolja. Lägg i pannan. Lägg på en tyngd, t.ex. en liten gjutjärnspanna så att de trycks ihop. Vänd efter någon minut. Stek tills osten har smält och svampen mjuknat.
- Rosta pinjenötter i torr panna. Lägg upp sallad på tallrikar. Droppa lite olivolja och vinäger över. Strö på lite flingsalt. Dra några varv med pepparkvarn. Lägg på svampen. Toppa med rostade pinjenötter.