Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Skiva squash på längden. Lägg på en handduk. Strö lite salt över för att dra ut vätska.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olivolja någon minut. Lägg upp på ett fat. Häll lite mer olivolja i samma panna. Bryn köttfärs tills den är genomstekt.
- Tillsätt krossade tomater, lagerblad, örter och löken. Smaka av med salt och peppar. Låt koka cirka 20 minuter.
- Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ett lager squash i botten. Lägg på köttfärssås. Sedan ytterligare ett lager med squash. Toppa med mer köttfärssås. Häll på grädde. Strö över ost. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Som jämförelse har en klassisk lasagne med samma portionsvikt (enligt Dietkokboken) GBR = 3,5, Kcal/100g 133 och Kcal/portion 578. Högre GBR, men färre kalorier.