Squashtagliatelle med räkor (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bladpersilja

 

 

 

Kockskolan:

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Squashtagliatelle med räkor (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 588 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bladpersilja 0%

 

Kockskolan:

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Skölj squasch. Hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag. Blanda med salt. Låt stå och vätska av sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
  2. Skala räkor. Lägg skalen i en stekpanna med lite olja i botten. Stek i några minuter. Häll på vin eller vatten. Låt koka i 10 minuter.
  3. Sila av räkskalen. Spara fonden. Skala och finhacka vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfond. Tillsätt citronsaft. Häll i grädde. Låt koka ihop 10-15 minuter.
  4. Tillsätt räkorna. Rör någon minut så att det blir varmt. Smaka av med flingsalt och färskmalen svartpeppar.
  5. Koka squashen i lättsaltat vatten i en halv minut. Läg upp. Häll såsen över. Strö över riven parmesan. Garnera med bladpersilja.

Kockens kommentar

GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem