Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skölj squasch. Hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag. Blanda med salt. Låt stå och vätska av sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
- Skala räkor. Lägg skalen i en stekpanna med lite olja i botten. Stek i några minuter. Häll på vin eller vatten. Låt koka i 10 minuter.
- Sila av räkskalen. Spara fonden. Skala och finhacka vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfond. Tillsätt citronsaft. Häll i grädde. Låt koka ihop 10-15 minuter.
- Tillsätt räkorna. Rör någon minut så att det blir varmt. Smaka av med flingsalt och färskmalen svartpeppar.
- Koka squashen i lättsaltat vatten i en halv minut. Läg upp. Häll såsen över. Strö över riven parmesan. Garnera med bladpersilja.