Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Våra bästa GI-recept
Tillagning
- Skär gurka och morot i små tärningar. Skala och finhacka rödlök. Dela tomater. Ta bort kärnhuset. Hacka fint. Blanda allt med yoghurt.
- Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Tillsätt koriander. Blanda väl. Låt stå i kylen 1 timme före servering.
- Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Finhacka chili. Hacka koriander.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek lök, vitlök, ingefära och chili på låg värme några minuter.
- Tillsätt kryddor och currypasta. Rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen. Låt koka i 10 minuter.
- Tillsätt grädde och koriander efter smak. Sjud ytterligare 5 minuter.
- Lägg i räkor. Smaka av med salt och peppar. Krydda eventuellt mer om du önskar. Garneras med hackad koriander. Servera med raita.