Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Kör alla ingredienser till pajdegen i matberedare (alt. hacka, blanda till deg).
- Lägg in den i plastfilm och låt vila i kyl en timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen (eller tumma ut) i en pajform och ställ hela formen i frysen en stund.
- Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 15 minuter.
- Vispa ihop grädde, tomat och ägg. Krydda med salt och peppar.
- Lägg spenaten i pajskalet och fyll på med nästan all riven ost (spara lite ost till toppen) och svarta oliver.
- Dela chevren i mindre bitar och fördela över pajen.
- Häll över ägg- och gräddblandningen.
- Toppa med resten av osten och grädda i ytterligare ca 25 minuter.
- Servera ev. med skinka eller kassler.
Kockens kommentar
Receptet är hämtat ur boken "GI till vardags" (Catherine Schück).