Dinkelpaj med tomat, chevre och svarta oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oliver svarta kärnfria

1.0 

dl

Chèvre

100.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dinkelpaj med tomat, chevre och svarta oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 257 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Oliver svarta kärnfria 1.0 dl 5%

Chèvre 100.0 gram 13%

 

...

Skapat av
vinca

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Kör alla ingredienser till pajdegen i matberedare (alt. hacka, blanda till deg).
  2. Lägg in den i plastfilm och låt vila i kyl en timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen (eller tumma ut) i en pajform och ställ hela formen i frysen en stund.
  5. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 15 minuter.
  6. Vispa ihop grädde, tomat och ägg. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg spenaten i pajskalet och fyll på med nästan all riven ost (spara lite ost till toppen) och svarta oliver.
  8. Dela chevren i mindre bitar och fördela över pajen.
  9. Häll över ägg- och gräddblandningen.
  10. Toppa med resten av osten och grädda i ytterligare ca 25 minuter.
  11. Servera ev. med skinka eller kassler.

Kockens kommentar

Receptet är hämtat ur boken "GI till vardags" (Catherine Schück).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem