
Räkor i röd curry med äpple, kokos och gula russin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1475 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- Hacka vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Strimla purjolök. Kärna ur och hacka chili. Riv äpple grovt.
- Hetta upp en panna med olivolja till medelvärme. Tillsätt curry och vitlök. Akta så att det inte bränns. Rör ner paprika, chili och äpple. Fräs under omrörning ett par minuter.
- Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med havssalt och eventuellt mer curry.
- Rör ner räkorna. Låt räkorna värmas i max 1,5 minut så att de inte blir sega. Servera i djupa skålar med quinoa i botten på varje skål. Toppa med gula russin och purjolök.