
Kycklingpaj med valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 1719

GBR (GI) / port: 7
Recept: 6876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 23%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Tärna kyckling. Grovhacka valnötter. Hacka timjan. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
- Fräs lök i smör utan att bränna på medelvärme. Tillsätt kyckling och stek till genomstekt. Fördela kycklingen i pajskalet. Strö över nötter och timjan. Häll över äggstanning.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera med en sallad.