
Nordafrikansk falukorv med cous cous
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Mynta färsk 1.0 kruka 1%
Couscous 3.0 dl 27%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.
- Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven.
- Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.
- Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.
Kockens kommentar
Så mycket falukorv äts det knappast i Nordafrika, men rätten har karaktär av det nordafrikanska köket.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv