Nordafrikansk falukorv med cous cous
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Mynta färsk

1.0 

kruka

Couscous

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nordafrikansk falukorv med cous cous

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 628 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Couscous 3.0 dl 27%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.
  3. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.

Kockens kommentar

Så mycket falukorv äts det knappast i Nordafrika, men rätten har karaktär av det nordafrikanska köket.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem