
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka basmatiris enligt instruktioner på paketet.
- Skala alla rotsaker. Skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll på hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Skala och hacka lök. Fräs i resten av oljan. Tillsätt curry. Fräs ytterligare 5 minuter på svag värme.
- Slå på buljong och cocosmjölk. Koka cirka 10 minuter. Delar den på sig är det helt ok. Vänd i rotsaker och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Vänd i koriander.
- Blanda ris med russin. Servera curry i djup tallrik med riset bredvid.
Kockens kommentar
Servera ev lite yoghurt till. Hittar du en burk chutney längst bak i kylskåpet är det jättebra till också.