Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Basmatiris

3.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 639 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Basmatiris 3.0 dl 25%

Russin 1.0 dl 5%

Salt 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Koka basmatiris enligt instruktioner på paketet.
  3. Skala alla rotsaker. Skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll på hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Skala och hacka lök. Fräs i resten av oljan. Tillsätt curry. Fräs ytterligare 5 minuter på svag värme.
  5. Slå på buljong och cocosmjölk. Koka cirka 10 minuter. Delar den på sig är det helt ok. Vänd i rotsaker och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Vänd i koriander.
  6. Blanda ris med russin. Servera curry i djup tallrik med riset bredvid.

Kockens kommentar

Servera ev lite yoghurt till. Hittar du en burk chutney längst bak i kylskåpet är det jättebra till också.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem