
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 825

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skrubba alla rotsaker noga med en borste. Skär bort de smutsiga knopparna. Dela och lägg i en fin ugnsfast form. Dela äpplena. Lägg i med skalet neråt. Krydda med salt och peppar. Häll på olja, äppeljuice och sirap.
- Ugnslaga: Klappa in revbenspjäll med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg i formen. Ställ in i ugnen till kärntemperatur 65-70ºC, cirka 1 timme.
- Sås: Blanda ihop pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Låt köttet vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.
Kockens kommentar
Rotfrukter kan vara potatis, gulbetor, polkabetor och morötter.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv