Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 825

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 456 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skrubba alla rotsaker noga med en borste. Skär bort de smutsiga knopparna. Dela och lägg i en fin ugnsfast form. Dela äpplena. Lägg i med skalet neråt. Krydda med salt och peppar. Häll på olja, äppeljuice och sirap.
  3. Ugnslaga: Klappa in revbenspjäll med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg i formen. Ställ in i ugnen till kärntemperatur 65-70ºC, cirka 1 timme.
  4. Sås: Blanda ihop pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Rotfrukter kan vara potatis, gulbetor, polkabetor och morötter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem