
Frittata med färs och paprika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2974 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Olivolja till stekning 0.5 dl 13%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva rödlök. Kärna ut och strimla paprikan. Finhacka timjan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök paprika och timjan. Fräs till det har mjuknat. Lägg i färsen och salta och peppra. Stek till färsen har fått färg.
- Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.
- Vispa ägg, grädde och sambal. Slå i formen.
- Grädda cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Frittata är en italiensk äggbaserad paj fylld på olika sätt med kött, ost, grönsaker, pasta e.d.