Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4980 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Dela kyckling i mindre bitar. Tärna sidfläs. Bryn kyckling och sidfläsk i rikligt med smör. Lägg i en stor kastrull.
- Häll på vin, buljong och lagerblad, vitlökspulver och timjan. Låt småkoka cirka 45 minuter.
- Ta upp kycklingen. Låt vätskan rediceras till hälften.
- Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs lök och svamp i smör. Lägg tillbaka kycklingen i såsen. Täck med svamp- och lökröran. Låt puttra cirka 5 minuter. Garnera med lite gräslök.
Kockens kommentar
GBR 1 = mycket lågt. Portionsvikten ganska låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel