Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0
Recept: 811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 30%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Skala räkor. Skala och hacka vitlök. Låt puttra i uppvärmd rapsolja en halv minut.
- Tillsätt räkor. Stek på hög värme 3-4 minuter. Rör om då och då. Lägg upp på tallrik. Täck över och håll varmt.
- Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vitlök, persilja och citronjuice. Låt puttra en kort stund. Krydda med svartpeppar.
- Häll vitlökssmöret över räkorna. Servera med en liten persiljekvist.