
Vegetarisk julskinka av kålrot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 7
Recept: 525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek. Skala kålrot.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Panera: Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.
- Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg utan att bränna, cirka 10 minuter.
- Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.
Kockens kommentar
Smakar förvånansvärt likt skinka.