Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Småportioner: 8

Vitpeppar

0.5 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 113 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitpeppar 0.5 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 63%

Dill 1.0 knippe 1%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Koka rödbetor. Spola kallt och dra av skalet. Hacka dill.
  2. Blanda senap med socker, vinäger, salt och peppar så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
  3. Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Blanda med senapsåsen. Lägg rödbetsalladen i fina glas eller små portionsskålar.
  4. Skär laxen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna. Vänd laxen hastigt i den heta pannan på båda sidor. Lägg laxen på rödbetsalladen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem