
Rödbetssallad med halstrad gravad lax (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 23%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitpeppar 0.5 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 63%
Dill 1.0 knippe 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Koka rödbetor. Spola kallt och dra av skalet. Hacka dill.
- Blanda senap med socker, vinäger, salt och peppar så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
- Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Blanda med senapsåsen. Lägg rödbetsalladen i fina glas eller små portionsskålar.
- Skär laxen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna. Vänd laxen hastigt i den heta pannan på båda sidor. Lägg laxen på rödbetsalladen.