
Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 726

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3628 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 23%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
...
![]()
Skapat av
LCHF-kokbok
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg fläsket med svålen upp i en ugsfast form. Skär med en vass kniv ½ cm breda skåror genom svålen men inte längre.
- Gnid ytan och skårorna med salt. Pudra över med vitpeppar. Häll vatten i botten på formen. Stek i ugnen 1 timme per kilo kött.
- Höj temperaturen till 250°C. Stek ytan till krispig. Se till så det inte bränns. Spara vätskan.
- Strimla rödkål. Skala och skiva vitlök. Fräs i smör utan att bränna. Tillsätt vätskan. Låt puttra. Ta upp när lite tuggmotstånd återstår.
- Servera gärna med senap.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv