Svensk rimmad svinekam med smörbrynt rödkål och vitlök (LCHF-recept)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 282
            Kcal / portion: 726
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 3628 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 23%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
...
![]()
Skapat av
LCHF-kokbok
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg fläsket med svålen upp i en ugsfast form. Skär med en vass kniv ½ cm breda skåror genom svålen men inte längre.
 - Gnid ytan och skårorna med salt. Pudra över med vitpeppar. Häll vatten i botten på formen. Stek i ugnen 1 timme per kilo kött.
 - Höj temperaturen till 250°C. Stek ytan till krispig. Se till så det inte bränns. Spara vätskan.
 - Strimla rödkål. Skala och skiva vitlök. Fräs i smör utan att bränna. Tillsätt vätskan. Låt puttra. Ta upp när lite tuggmotstånd återstår.
 - Servera gärna med senap.
 
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv