Isterbandsgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Isterbandsgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 537 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis tills mjuk.
  2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta bort skinnet. Hacka grovt.
  3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär tomater i mindre bitar. Blanda isterband.
  6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.
  7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.
  8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Häll i äggstanningen. Spritsa potatismos längs kanterna. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem