Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 226
            Kcal / portion: 224
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Balsamvinäger vit } 1.0 msk 2%
Olivolja 3.0 msk 38%
Svartpeppar 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (1 tim 15 min )
- Borsta rödbetor rena. Skär av blasten. Koka betorna mjuka under lock, cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka.
 - Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen.
 - Mixa allt till en ganska grov röra. Späd eventuellt med lite vatten.
 - Servera relishen tillsammans med spenatsalladen och rödlökspizzan. Eller bred på små bruchetta och ha som drinktilltugg.
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)