Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 1
Recept: 897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Balsamvinäger vit } 1.0 msk 2%
Olivolja 3.0 msk 38%
Svartpeppar 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (1 tim 15 min )
- Borsta rödbetor rena. Skär av blasten. Koka betorna mjuka under lock, cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka.
- Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen.
- Mixa allt till en ganska grov röra. Späd eventuellt med lite vatten.
- Servera relishen tillsammans med spenatsalladen och rödlökspizzan. Eller bred på små bruchetta och ha som drinktilltugg.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)