Krispig rischoklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Så smälts choklad >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krispig rischoklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 1897

GBR (GI) / port: 72

Recept: 1897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 23%

Kolhydrater: 68%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 375 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så smälts choklad > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Använd vattenbadskastrull. Läs mer > Koka i vattenbad. Koka upp vatten.
  2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i vattenbadskärlet.
  3. Ta av kastrullen från plattan när vattnet kokar. Sätt i kärlet med choklad. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält. Ta ur kärlet.
  4. Blanda med rispuffar. Rör om så att puffarna täcks runt om med choklad.
  5. Bred ut smeten på smörpapper. Låt stelna i två timmar, eller ställ i kylen så går det fortare.
  6. Skär eller bryt upp i godisstora bitar.

Kockens kommentar

Choklad måste värmas försiktigt. Gör man fel riskerar man att chokladen smälter i rumsvärme (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperera" chokladen (se recept > Temperera choklad). Läs mer > Så tempereras choklad.

Tillhörande recept

Temperera choklad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem