
Krispig rischoklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 1897

GBR (GI) / port: 72
Recept: 1897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 23%
Kolhydrater: 68%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Använd vattenbadskastrull. Läs mer > Koka i vattenbad. Koka upp vatten.
- Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i vattenbadskärlet.
- Ta av kastrullen från plattan när vattnet kokar. Sätt i kärlet med choklad. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält. Ta ur kärlet.
- Blanda med rispuffar. Rör om så att puffarna täcks runt om med choklad.
- Bred ut smeten på smörpapper. Låt stelna i två timmar, eller ställ i kylen så går det fortare.
- Skär eller bryt upp i godisstora bitar.