Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 173
            Kcal / portion: 4466
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 4466 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om griljering > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
 - Blanda senapen, honungen och äggulorna. Skär bort lite av svålen på skinkan och bred ut senapsblandningen.
 - Krossa pepparkakorna och blanda med ingefäran. Fördela över skinkan. Griljera i ugnen i 5-10 minuter.
 
Kockens kommentar
Griljering till en stor julskinka, cirka 2,5 kilo.
Griljerad julskinka håller sig ungefär 1 vecka i kylen vid högst 8°C. Men tänk nu på att om julskinkan åker fram och tillbaka i rumstemperatur så förkortas hållbarheten. Räknar du med att du får mycket julskinka över? Dela den och frys in hälften.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv