Råbiff med forellrom (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 172
            Kcal / portion: 317
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 1266 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skrapa fint oxköttet tvärs över fibrerna med en vass kniv, eller mal innanlår fint.
 - Hacka kapris och ansjovis fint. 
 - Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.
 - Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper.
 - Skiva rödlök i ringar. 
 - Lägg biffköttet på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.
 - Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.
 
Kockens kommentar
Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)