Mammas goda äppelkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mammas goda äppelkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 269 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägg.
  3. Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker. Blanda med smörblandningen.
  4. Tryck ut hälften av degen i en springform. Riv äpplen och lägg det över. Platta till lite med handen. Pudra över lite kanel. Fördela resten av degen ovanpå.
  5. Sätt in i ugnen i 40 minuter.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem