
Senapsstekt tuppbröstfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 745

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär ett snitt i tuppbröst längs med ena kanten. Lägg i 2 skivor prästost, vik ihop. Pensla med dijonsenap runt om. Rulla i polenta så det täcker.
- Skär vitkål i mindre bitar. Lägg i en vid kastrull tillsammans med smör, sirap och kummin. Bryn långsamt på medelvärme tills kålen får en brun färg.
- Slå på kalvbuljong och grädde. Koka i tio minuter på svag värme tills det har reducerat till hälften.
- Lägg en generös klick smör i en stekpanna och stek ungefär 6-7 minuter på varje sida på medelvärme. (Kontrollera innertemperatur som ska vara 70°C.)
- Skär upp bröstet och lägg på kålen. Strö över hackad eller plockad persilja. Servera med kokt potatis.
Passar till
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel