Senapsstekt tuppbröstfilé
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 156
            Kcal / portion: 745
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär ett snitt i tuppbröst längs med ena kanten. Lägg i 2 skivor prästost, vik ihop. Pensla med dijonsenap runt om. Rulla i polenta så det täcker.
 - Skär vitkål i mindre bitar. Lägg i en vid kastrull tillsammans med smör, sirap och kummin. Bryn långsamt på medelvärme tills kålen får en brun färg. 
 - Slå på kalvbuljong och grädde. Koka i tio minuter på svag värme tills det har reducerat till hälften.
 - Lägg en generös klick smör i en stekpanna och stek ungefär 6-7 minuter på varje sida på medelvärme. (Kontrollera innertemperatur som ska vara 70°C.)
 - Skär upp bröstet och lägg på kålen. Strö över hackad eller plockad persilja. Servera med kokt potatis.
 
Passar till
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel