
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Tzatziki: Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Skala och finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt i en skål. Krama ur gurkan, så mycket som möjligt av vätskan ska bort. Blanda med yoghurten. smaka av med salt och peppar. Det här kan gärna göras i förväg. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och finhacka lök. Skär fetaosten i små kuber. Blanda i en bunke färs, ägg, ajvar relish, lök och feta. Salta och peppra. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen i cirka 35 minuter.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
- Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.
- Servera köttfärslimpa med bulgur, tzatziki och tomatsallad.