Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Om paprikasåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 619 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Om paprikasåser > %

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Tzatziki: Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Skala och finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt i en skål. Krama ur gurkan, så mycket som möjligt av vätskan ska bort. Blanda med yoghurten. smaka av med salt och peppar. Det här kan gärna göras i förväg. Ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och finhacka lök. Skär fetaosten i små kuber. Blanda i en bunke färs, ägg, ajvar relish, lök och feta. Salta och peppra. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen i cirka 35 minuter.
  4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  5. Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.
  6. Servera köttfärslimpa med bulgur, tzatziki och tomatsallad.

Kockens kommentar

Ajvar är en papriksås. Det finns mild, het och söt ajvar. Läs mer > Om paprikasåser.

Alternativ

Paprika moussaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem