
Paprika moussaka med rå morotssallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2437 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater. Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ringla olivolja i en ugnssäker form. Dela paprikan på längden. Ta bort det vita. Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
- Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
- Blanda salladsingredienserna med olja och pressa citron över.
- Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan.
- Ta ut paprikan ur ugnen. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 minuter.