Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 519 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

...

Skapat av
Tommy Myllymäki

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Koka spjäll mjuka i saltat vatten (cirka 2%) med lagerblad och timjan. Koka cirka 1 timme tills köttet släpper lätt från benen. Lyft upp spjället försiktigt och låt svalna. Pensla med glaze flera gånger.

Under tiden:

  1. Glaze: Koka ihop öl och råsocker till simmig konsistens. Tillsätt ättika och sirap. Koka tills glazen blir simmig igen. Tillsätt kummin och låt svalna. Pensla på köttet.
  2. Kompott: Skala och skiva lök tunt. Stek den gyllene i brynt smör i omgångar. Tänk på att inte ha för mycket lök i pannan på en gång då det blir väldigt svårt att ge den färg. När löken är stekt tillsätt honung, öl och lagerblad. Låt puttra ihop på låg värme till en kompott. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Potatismos: Skala och koka potatis. Mosa med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  4. Servera allt med potatismos.

Kockens kommentar

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem