Kumminhalstrad gravad lax med sellericreme och citron (tapas) ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tapas: 20

Dill

 

 

Salt och peppar

 

 

Pumpernickel mini

20.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kumminhalstrad gravad lax med sellericreme och citron (tapas) ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1398 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 38 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill 0%

Salt och peppar 0%

Pumpernickel mini 20.0 styck 32%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Marinera dag 1: Skär bort eventuellt skinn på laxen. Krossa kummin lätt i mortel.
  2. Rosta kummin i torr het stekpanna tills det doftar rostat.
  3. Blanda socker, salt och kummin. Klappa in laxen med kryddorna. Låt stå kallt över natten.
  4. Kräm dag 2: Skala rotselleri och skär ner i mindre bitar, så kokar den snabbare. Koka i lättsalta vatten tills den är mjuk.
  5. Häll av kokvattnet. Ånga av sellerin under en kökshandduk. Riv citronskal. Mixa i matberedare selleri, crème fraiche, skal från citron, salt och peppar till en slät kräm.
  6. Tapas: Hetta upp en stekpanna väl. Stek laxen hastigt runtom. Skiva laxen. Lägg upp på serveringsfat. Droppa lite matolja över.
  7. Lägg en klick kräm på minibröd. Garnera med hackad dill.

Kockens kommentar

Man kan också lägga krämen på laxen, med eller utan bröd under. Crostini kan användas i stället för pumpernickel. Rätten kan serveras som lätt förrätt (lax med kräm utan bröd). 10 tapas motsvarar då en portion = 300 gram.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem