
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 3
Recept: 735 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Lägg frysta sojabönor i en kastrull kokande, lättsaltat vatten. Låt sjuda i 3 minuter.
- Häll bort vattnet i en sil. Låt svalna och häll upp i skål. Strö över flingsalt och blanda väl.
- Stoppa in bönskidan på längden i munnen, dra ut bönorna (inte skalet/skidan) så att bönorna stannar kvar i munnen.
Kockens kommentar
Edamamebönor finns att köpa i asiatiska och välsorterade butiker, ofta i frysdisken och både med och utan skida (skal). Bönorna kan även ätas direkt, utan kokning, efter att de tinats upp i rumstemperatur. Passar bra som snacks, tilltugg och som tillbehör.